De natuur in Kleinwalsertal

Bijna ongemerkt zijn er uiterst interessante overblijfselen uit het verleden; ze zijn gesorteerd en midden in de dorpen uitgestald in tentoonstellingsuimtes.

Natuur in Kleinwalsertal
Natuur in Kleinwalsertal

De Kulturweg Kleinwalsertal loopt midden door de dorpen en wijzen je op de bezienswaardigheden die door de loop van deze eeuwen zijn ontstaan en als stille getuigen worden tentoongesteld en open gesteld. Kerken, bouwsels, gedenkstenen en nog veel meer.

De pure cultuur en het handvakwerk kun je beleven in het Heimat-museum in Riezlern. Of de ontwikkeling van de wintersport helemaal bekijken tijdens een mooie tentoonstelling in het Walserhaus in Riezlern.

Kruiden en geneeskrachtige planten

Het Kleinwalsertal is rijk aan natuurlijke, gewone en geneeskrachtige kruiden. Een omvangrijke en telkens aan de bloeitijd aangepaste uitstalling vind je in de Bloemenetalage van de Walsertaler apotheek in Riezlern. Dr. Felder heeft zich, naast zijn apotheekschap, als vakman op dit gebied ontplooit en heeft dit ook als levensdoel gesteld.

Sennalpen

Je kunt hier een Alpenhut bekijken of kijken hoe de Walser bergkaas gemaakt wordt. De bergkaas wordt tijdens de Alpenzomer gemaakt(van juni – half sept.), als het vee op de Alpen aan het grazen is.

Breitachklamm
De Klamm, een in Middeneuropa uniek natuurmonument, werd in 1905 door de buren van Tiefenbach als wandelpad gesloten. Ze trekt jaarlijks meer dan 100.000 toeristen door haar betovering. Zowel 's zomers als 's winters, bij elk weer, loont een bezoek zich; hoe meer water hoe imposanter het is!