Bergen in Mittelberg

Geniet samen met familie en vrienden

Mittelberg

Het dorpje Mittelberg ligt op een hoogte van 1.215 meter en is een sfeervolle plaats met een landelijke uitstraling. Het dorp Mittelberg is tegelijk ook de naamgever aan de gemeente Mittelberg. Daar horen ook bij de wijken Tobel, Höfle, Schwende, Stütze en Bödmen.

Omgeving

Mittelberg is een sfeervolle plaats met een landelijke uitstraling. Van hieruit kunnen heerlijke wandelingen door de rustige omgeving gemaakt worden. Met de Walmendingerhornlift is men in een mum van tijd net onder de top van de Walmendingerhorn (1.990), van waaruit verschillende wandelroutes, met een totale lengte van 43 kilometer, uitgestippeld zijn. Het langgerekte Mittelberg ligt in het Kleinwalsertal, dat vanuit Oostenrijk niet te bereiken is. Hierdoor is deze plaats hoofdzakelijk gericht op Duitsland.

Gelegenheid

Mittelberg (1.218) ligt in het westen van Oostenrijk, dicht bij de Duitse grens, in de provincie Vorarlberg. De plaats wordt omgeven door bossen en de Allgäuer Alpen, met bergen zoals de Bärenkopf (2.083) en de Widderstein (2.536). Dit bergmassief maakt onderdeel uit van de noordelijke Oostalpen.

Het centrum van Mittelberg, met vele bars en eetgelegenheden, ligt aan een zijstraat van de hoofdweg. Zürich is in de buurt gelegen, op 192 km, Hirschegg in de regio gelegen (op 3 km ), Oberstdorf in de regio gelegen (op 19km)

skiër

Pistekaart Mittelberg

Pistekaart Kleinwalsertal Bekijk pistekaart Interactieve pistekaartPistekaart Skigebied Kleinwalsertal
122 km piste totaal
42 km blauwe piste 34 %
50 km rode piste 41 %
30 km zwarte piste 25 %
Dal: 815 m - Hoogste punt: 2.224 m
16 gondels | 29 stoelliften | 66 sleepliften
806 km v.a. Utrecht | reistijd: 8:36 uur

Plattegrond Mittelberg

Mittelberg ligt op 838 km rijden vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt 9:00 uur. Mittelberg ligt op een hoogte van1.215 meter.