Mittelberg (1.215m)

Mittelberg is een sfeervolle plaats met een landelijke uitstraling. 

langlaufen in mittelberg
langlaufen in mittelberg

Het dorp Mittelberg is tegelijk ook de naamgever aan de gemeente Mittelberg. Daar horen ook bij de wijken Tobel, Höfle, Schwende, Stütze en Bödmen.

Op het hoogste punt van het dorp staat de R.K. Kerk  St.Jodok met de oudste kerktoren van het Kleinwalsertal. Ook staan hier in de buurt de openbare school met peuterschool en de Walmendingerhornbaan. De tennishallen en de ijsbaan zijn in Bödmen gevestigd. Vanuit Schwende komt men via wandelpaden in het Wildendal en vanuit Bödmen komt men in het Gemseldal.   

Boek uw hotel of appartementen in Mittelberg

Voor het boeken van uw hotel of appartement in Mittelberg ben je bij ons aan het juiste adres.

Mittelberg is een sfeervolle plaats met een landelijke uitstraling. Van hieruit kunnen heerlijke wandelingen door de rustige omgeving gemaakt worden. Met de Walmendingerhornlift is men in een mum van tijd net onder de top van de Walmendingerhorn (1.990), van waaruit verschillende wandelroutes, met een totale lengte van 43 kilometer, uitgestippeld zijn. Het langgerekte Mittelberg ligt in het Kleinwalsertal, dat vanuit Oostenrijk niet te bereiken is. Hierdoor is deze plaats hoofdzakelijk gericht op Duitsland. 

Mittelberg (1.218) ligt in het westen van Oostenrijk, dicht bij de Duitse grens, in de provincie Vorarlberg. De plaats wordt omgeven door bossen en de Allgäuer Alpen, met bergen zoals de Bärenkopf (2.083) en de Widderstein (2.536). Dit bergmassief maakt onderdeel uit van de noordelijke Oostalpen.

Het centrum van Mittelberg, met vele bars en eetgelegenheden, ligt aan een zijstraat van de hoofdweg. Zürich is in de buurt gelegen, op 192 km, Hirschegg in de regio gelegen (op 3 km ), Oberstdorf in de regio gelegen (op 19km)

Wintersport boeken

Ook incl. skipas